SLAVLJE POSVETE CRKVE IMENA ISUSOVA U DRINOVCIMA

Nakon uspješne obnove crkve Imena Isusova u Drinovcima (Miljevci) svečano misno slavlje na 30. nedjelju kroz godinu,  23. listopada 2011. godine, povodom posvete obnovljene župne crkve, predvodio je mons. Ante Ivas, biskup šibenski uz koncelebraciju četvorice svećenika.

„Po prastarom običaju Crkve (zajednice vjernika), crkvu (materijalnu građevinu) treba svečanim obredom Gospodinu posvetiti, jer se ona gradi kao građevina namijenjena isključivo i trajno okupljanju Božjeg naroda i slavljenju svetih otajstava“ (Usp. Rimski Pontifikal, Posveta crkve i oltara). Stoga smo našu župnu crkvu svečanim obredom posvetili kao kuću Božju – mjesto za slavljenje svetih otajstava i okupljanje Božjeg naroda.

 

Na misi su, uz veliko mnoštvo naroda, bili prisutni novaci zajedno s njihovim meštrom fra Jurom Šimunovićem. Misno slavlje uveličao je pjesmom miljevački župni zbor.

Misno slavlje započelo je u 11 sati procesijom do župne crkve. Nakon procesije, župljanin Drago Bačić, pozdravio je biskupa i u ime svih župljana izrazio riječi dobrodošlice.

Biskup je u prigodnoj homiliji naglasio da „svaka obnova crkve jest velika poruka. Tako i obnova ove crkve znak je da vam je Bog htio poručiti da vjeru svoju trebamo stalno obnavljati kako se ne bi dogodilo da nam se vjera poljulja i da u nama više nije čvrsta, da se nešto u nama ili našoj vjeri ruši, ili Bože sačuvaj sruši. To je prva velika poruka, prvi veliki poziv koji Bog preko ovoga čina posvete crkve nama želi reći“.

 Nakon homilije i molitve litanija Svih svetih biskup je, uz pomoć župnika fra Ivana Maletića, pomazao svetim uljem četiri križa na bočnim zidovima crkve.

 Na kraju misnog slavlja župnik fra Ivan Maletić zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli da crkva zasja u punom sjaju duhovne i materijalne ljepote. Posebno je zahvalio mons. Anti Ivasu, biskupu šibenskom, koji je posvetio župnu crkvu Imena Isusova.

Fotografije