Proslava Gospe od Milosti

U našoj župi, uoči proslave Gospe od Milosti, održana je trodnevna duhovna obnova koju je predvodio fra Zvjezdan Linić od 9. do 11. rujna 2011. godine. Za vrijeme duhovne obnove fra Zvjezdan je predvodio euharstijsko slavlje, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i držao predavanja. Vjernici su imali mogućnost za sakrament ispovijedi jer je bilo više svećenika.

Framaši iz Drniša i miljevački zbor animirali su pjevanje sva tri dana. Duhovna se obnova održavala u školskoj dvorani koja je bila potpuno popunjena.

U nedjelju, 11. rujna, Miljevčani su slavili Gospu od Milosti. Slavlje je započelo je u 10.30 sati procesijom iz crkve prema školskoj dvorani. U procesiji su miljevčanke u tradicionalnim nošnjama nosile Gospin kip. Fra Zvjezdan je predvodio misno slavlje, a u koncelebraciji su  su još bila četvorica svećenika. Pri kraju slavlja fra Ivan Maletić, župnik župe Miljevci, izrekao je riječ zahvale. Zahvalio je Bogu, fra Zvjezdanu, svima koji su pomogli u organizaciji. Nadasve je zaželio da riječi, što ih je vjernicima uputio fra Zvjezdan, zažive u životima mladih i starih. Na završetku slavlja Gospin kip je u procesiji vraćen u crkvu gdje su se molile pohvale sv. Franje Blaženoj Djevici Mariji.

Fotografije 

Propovijed fra Zvjezdana Linića na svetkovinu Gospe od Milosti - 11. rujna 2011.