ŽUPNIKOVA PORUKA ZA DUHOVNU OBNOVU

Dragi supružnici,

u godini koju su naši biskupi proglasili Godinom obitelji, u godini u kojoj nas Hrvate i Papa Benedikt XVI pohađa, obraćam vam se kao živoj Crkvi Božjoj koja je našla svoj dom u ovoj Župi. Neka vas to ne čudi jer suvremena teološka misao nanovo naglašava istinu da je obitelj – Crkva u malom. Zbog toga je velika pažnja Crkve usmjerena na izgradnju obitelji kao nosioca jedne župne zajednice.

Kao vaš župnik, osjećam sav teret i odgovornost vašeg bračnog života. Svjestan sam da o kvaliteti vašega braka ovisi vaša sreća, uspjeh vaše obitelji kao i cijele župne zajednice. Skladna obitelj, blagoslov je za jednu zajednicu u kojoj živi, a skladna se obitelj očituje u ljubavi koju supružnici jedno drugome daruju.

U životu jedne zajednice ponekad dođu i određene poteškoće. Ako se one ne rješavaju samo se produbljuju. Zbog toga vas pozivam na susret bračnih parova, da ondje gdje su problemi već uočeni, pokušamo zajednički iznaći izlaz, a ondje gdje nisu nastali, pokušamo spriječiti da uopće nastanu.

Voditelj susreta bit će dr. Josipa Škarica, dugogodišnja voditeljica biskupijskog obiteljskog savjetovališta u Šibeniku. Pažnja svih predavanja bit će usmjerena na vašu bračnu ljubav.

Sjetite se kad ste o tome posljednji put razmišljali i sa supružnikom o tome razgovarali?

Poklonite sebi tri popodneva i dođite!

Fra Ivan Maletić, župnik