Božićna duhovna obnova

U srijedu, 19. prosinca 2012. u našoj crkvi Imena Isusova u Drinovcima održat će se duhovna obnova koju će predvoditi fra Anđelko Domazet, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Tema predavanja, koje počinje u 18 sati, bit će: Vjera srca ili vjera usana?. Iza predavanja slijedi sveta misa i na kraju blagoslov s Presvetim s molitvama za duhovno i tjelesno zdravlje. Ovo je treća u nizu Duhovnih obnova u našoj župi u sklopu Godine vjere, s kojima želimo pobuditi vjeru kako bi naši vjernici još više živjet svoju vjeru.

 

Novi župni list "MILJEVCI"

Novi broj župnog lista "MILJEVCI" (pdf format)

 

Drniš: Duhovna obnova za zdravstvene djelatnike

Drniški Dekanat, u sklopu redovnih mjesečnih Duhovnih obnova, organizira Duhovnu obnovu za zdravstvene djelatnike i sve ostale zainteresirane vjernike u utorak 11. prosinca 2012. u 18 sati u Gospinoj crkvi u Drnišu. Tema predavanja u 18 sati bit će "Zdravlje duše i tijela", iza toga slijedi sveta misa, a nakon mise klanjanje pred Presvetim s molitvama za zdravlje duše i tijela. Duhovnu obnovu predvodi fra Miro Bustruc.

 

Drniš: Susret bračnih parova

Drniški dekanat 8. i 9. prosinca s početkom u 16 sati u dvorani župe Gospe od Ružarija u Drnišu organizira Susret bračnih parova s područja Dekanata. Cilj ovog susreta jest pomoći bračnim parovima u riješavanju njihovih bračnih i obiteljskih problema na koje svakodnevno, na žalost, nailazimo. Voditeljica susreta jest dr. Josipa Škarica, dugogodišnja voditeljica biskupiskog savjetovališta za brak i obitelj u Šibeniku.

Na Susret su pozvani svi bračni parovi koji žele doći i zajedno promišljati o životu.

 

DUHOVNA OBNOVA

U Godini vjere, naša župa organizira Duhovnu obnovu koju predvodi gos. Josip Lončar, urednik lista Book i Rhema. Duhovna obnova biti će u crkvi Imena Isusova - Drinovci, 29. studenoga 2012. s početkom u 18 sati. u 17.30 molit ćemo Krunicu kao uvod u Duhovnu obnovu. Predavanje će biti na temu: Kako povjerovati? Iza predavanja slavit ćemo svetu misu, a iza mise bit će klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom s molitvama za vjeru, ozdravljenje i iscjeljnje.

 

Misa za poginule u Erveniku

U nedjelju 18. 11. 2012. slavit ćemo svetu misu u Drinovcima u 11 sate za ubijene Miljevčane u Erveniku kao i za sve žrtve domovinskog rata i II. svjetskog rata. Misu će predvoditi fra Ante Čavka, župnik Vrpolja Kninskog, koji u svom romanu „Majku državi“ opisuje stradanje Miljevčana u Erveniku kao i događanja na Miljevcima za vrijeme prvog i drugog svjetskog rata. Glavni lik romana je Pajac – čovjek koji je otimao bogatima i davao sirotinji… Bit će prigoda i za kupnju romana...

 

MILJEVAČKI DAN U ZAGREBU

U nedjelju 14. listopada 2012. održat će se susret Miljevčana koji žive u Zagrebu i okolici, u samostanu Majke Božje Lurdske, Vrbanićeva 35. Susret će započeti misom u 12.30 sati koju će predvoditi miljevački župnik fra Ivan Maletić, a nastavit će se prigodnim domijenkom i zajedničkim druženjem u prostorijama samostana. Svi Miljevčani i prijatelji Miljevaca dobro su došli.

 

Proslava Gospe od Milosti

 

PROSLAVA 20. OBLJETNICE OSLOBAĐANJA MILJEVACA

Dvadeseta obljetnica proslave oslobađanja Miljevaca od srbočetničkog terora održat će se 21. lipnja 2012. svečanom svetom misom u 11 sati u crkvi Imena Isusova u Drinovcima. Misno slavlje predvodit će šibenski biskup mons. Ante Ivas. Uz bogat kulturnošporstki program slavlje proslave nastavit će se i u popodnevnim satima. Prije svete mise bit će postrojavanje svih pripadnika Hrvatske vojske i policije koje su sudjelovale u oslobađanju Miljevaca, kao i polaganje vijenaca poginulim u oslobađanju Miljevaca.